Készülődés | 3+1

Arra gondoltam beszámolok hogy állnak a dolgok, mióta az előző bejegyzést írtam. Nagyon úgy tűnik, mikor legközelebb jelentkezem már 8-10 kilóval könnyebben, és eggyel nagyobb létszámú családból fogok írni :) Ez a második hét, hogy nem megyek be már dolgozni, hanem itthon vagyok. A múlt hét nehéz volt. Hétfőn vittem Dávidot először oviba. Azt kivéve, hogy első nap a sok embertől és ingertől hullafáradt lett (meg amúgy én is), és mikor hazajöttünk együtt borultunk ki, nagyon tetszik neki. Ezen a héten pedig már ott is alszik, du. 3 körül megyek érte. Az óvónők nagyon értik a dolgukat, egyszerre van fegyelem és szeretet, de mindkettőből a kellő mennyiség. Nem lehet semmi 24 gyereket terelgetni napi 6-8 órában!

Amíg Dávid oviban van, én itthon teszek-veszek-semmitteszek. A múlt hetem szét is csúszott emiatt, mert nem igazán tudtam mit kezdeni az idővel. Most hétfőn döntöttem el, hogy ezen változtatni kell, mert hosszú távon nem fog működni. Csináltam egy hetirendet, hogy melyik nap mit csinálok és kb. mikor. Persze azért rugalmasan kezelem, de eddig működött. Minden napra csak egy helyiséget írtam ki takarítani, így nem sok egyszerre, viszont van mivel foglalatoskodni. Ezenkívül főzök-mosok, meg amit még kell.

Viszont rendkívül jó időszak ez arra, hogy karácsonyi ajándék-ötleteket írjak össze a családnak! Találtam rengeteg szuper ötletet a neten.
Gondoltam párat meg is osztok veletek – megfizethetők, és egyediek:

1) Az egyik ajándék-csoport, amit találtam, a “Gift-in-a-jar” elnevezést kapta, magyarul annyit tesz: ajándék-egy-üvegben. A lényeg, hogy egy befőttes üvegbe kell beleférnie az ajándék összes összetevőjének. Az egyik legjobb példa erre szerintem a “Cookie-in-a-jar”, vagyis süti az üvegben. A száraz összetevőket mind belepakolod az üvegbe, és egy kis cetlire ráírod, hogy “Adj hozzá: 1 tojást, 1 dl tejet, keverd össze és már rakhatod is a sütőbe!”.

cool diy projects, craft ideas, DIY, diy projects, do it yourself, food gifts, food in jars, gifts in a jar, how to, how to make, mason jar, mason jar crafts, mason jar gift ideas, mason jar gifts, mason jar ideas, mason jar recipes, Mason Jars, homemade food gifts, food gift ideas, mason jar christmas gifts, christmas gift ideas, christmas gifts, homemade christmas gifts, diy christmas gifts
Persze rengeteg verziója van még: fürdőkristály ugyanígy rétegezve, forrócsoki por kiskanállal, tisztálkodó vagy manikűrös kellékek, bármi, ami egy téma köré csoportosul. Nekem nagyon bejön!

2) Házi müzliszelet – Az interneten milliónyi receptet találni hozzá, gyakorlatilag a lehetőségek végtelenek. Nem vagyok egyáltalán bolti-áru ellenes, de ha választhatok, hogy legyen-e benne mazsola, hát nem lesz! ;) Sőt, ha még saját csomagolást is varázsolsz neki és átlátszó csomagolóba kötsz párat…

3) Egyik évben minden szülőpárnak és tesónak csináltunk egyedi fűszerkeverékeket. Pl. halas ételhez, grillhúshoz, zöldséges ételhez, stb. Utána egyforma kis üvegekbe töltöttük, és a kupakjukra egyforma díszítést kaptak (kockás anyagból). Nyomtattam hozzá kis címkéket is. Az eredmény nagyon profi lett!

+1) Egy szó: ebay. Tudom, nevetségesen hangzik. De ha nem konkrét dolgokat keresel, hanem csak böngészed a kategóriákat, óriási dolgokra lehet bukkanni! Néhány kedvencem: falmatricák, díszpárna-huzatok, tortaformák, kreatív kellékek. Szinte minden 2000 Ft alatt! Egyetlen hátránya van: már november elején meg kell rendelned, hogy biztos odaérjen karácsonyig. Mivel a többség Kínából szállít, elég sokáig tart, míg ideér.
Itt találtok néhány példát: KLIKK!

Hát ezek mennek mostanság… Tudom, kevésbé tartalmas bejegyzés, mint a (remélhetőleg) megszokott. A lelkem készülődik – nem tudom mi vár rám. Ez a maradék néhány nap amolyan “vihar előtti csend”. Várakozás az elkerülhetetlenre. Aggodalom, türelmetlenség, izgalom és félelem. Ha eszetekbe jutunk, imádkozzatok értünk. :)

További kellemes hosszú hétvégét!

Advertisements
This entry was posted in Everyday life, Things and tagged , , . Bookmark the permalink.

Hagyj nekem üzenetet:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s