7 hasznos tipp, ha utazni készülsz

Lassan itt a nyár, annak ellenére, hogy a héten a hó is esett. Jönnek a kiruccanások, hosszabb nyaralások. Van már pár év tapasztalatom abban, hogy mit lehet ilyenkor könnyen elrontani, elfelejteni, vagy rosszul csinálni. Ha egy napnál több időre hagyod magára a lakást, akkor akarva-akaratlanul kihívhatod magad ellen a természetet. Nem csak a pókhálókra vagy porcicákra gondolok. De akkor térjünk is a tárgyra – íme 7 hasznos tipp, amit érdemes megfogadni, ha elutazol:

 1. Vidd ki a kukába a szemetet!Talán eszedbe sem jut mennyi mindent dobtál már ki abba a szemetesbe, de hidd el nekem, ha pár nap után hazajössz, már a szagból tudni fogod, hogy túl sok mindent, ami romlandó. És ennyi idő alatt elég intenzív szagfelhőt tud képezni.
 2. A kedvenc ruháidat tedd félre az útra!
  Kinek ne lenne olyan pólója, nadrágja, stb., amit bármikor szívesen felvesz, mert jól áll? Ha tudod, hogy utazásig már nem fogod kimosni, akkor csak tedd félre. Akár már a bőröndbe is rakhatod, hogy ne jusson eszedbe addig felvenni.
 3. Készíts listát!
  Én egyébként is egy listaíró típus vagyok. To do listák sokaságát írtam már meg, legyen szó bevásárlásról, ház körüli tennivalókról, vagy bármiről. Nem kell különösebben lenyűgöző listának lennie. Csak te tudd, és lásd át mi kell még ahhoz, hogy induljatok. Például: dolgok, amiket a bőröndbe kell rakni, indulás előtti ellenőrizni-valók (elzártuk-e a gázt, stb.), mik azok, amiket semmiképpen nem szabad elfelejteni, és így tovább.
 4. Állítsd meg a káoszt!
  Ha a fejedben nincs káosz, mert van szuper kis listád, akkor a következő lépés, hogy ez a környezeteden is meglátsszon. Ruhák szanaszéjjel, az éjszakai nassolás maradványai az éjjeliszekrényen, ne hagyj ott semmit, amit nem szeretnél ott látni, ha hazajöttök.
 5. Csinálj valamit a romlandóval!
  Gondolom ti is jártatok már úgy, hogy nem volt szívetek kidobni az ebéd maradékát, vagy csak szimplán nem néztétek a lejárati dátumokat. Utazás előtt célszerű a hűtőt végigböngészni, hogy találsz-e olyat, ami hazajövetelkor már úgyis a kukában landolna. Ha van ilyen, akkor van pár opciód. Elviheted például magaddal – gyümölcs, joghurt vagy kajamaradék esetén. Vagy csinálhatsz belőle valami gyors kaját, aztán odaadhatod a szomszéd néninek – biztos nem utasítja el. Vagy megeheted, ha már úgyis ezért vetted meg.
 6. Inkább most szánj időt a mosogatásra…
  Mert mire visszajössz már szaga lesz. Fél óra alatt gyorsan végig lehet mosogatni azt a pár edényt, aztán csöpöghetnek, míg hazaértek.
 7. Óriási ruhakupac ellen pedig…
  Legjobb, ha most 1-2 adag ruhát kimosol, mert akkor utazás után nem az kell, hogy az első dolgod legyen, hogy elővarázsolj felvehető ruhákat. Így adsz magadnak időt másra is.

Remélem hasznosak voltak a tippjeim. Most csak ilyen rövid, tömör bejegyzést kaptok. 2 hét múlva találkozunk! Jó felkészülést és kellemes utazásokat kívánok!

Advertisements
This entry was posted in Everyday life, Things and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Hagyj nekem üzenetet:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s